Toate drumurile din județul Constanța sunt redeschise circulației rutiere

Toate drumurile din județul Constanța, cu excepția DN 39 şi Autostrăzii A2, sunt în continuare închise. FOTO RAJDP Constanța

Drumarii constănțeni au lucrat în ultimele 41 de ore pentru redeschiderea circulației pe drumurile județene blocate din cauza ninsorii, a viscolului, a copacilor căzuţi pe carosabil și a autoturismelor eșuate și/sau răsturnate pe partea carosabilă.
Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța anunţă că începând de la ora 18.00, circulația rutieră a fost redeschisă în tot județul. În continuare se circulă în condiții de iarnă, pe toate drumurile județene.

“A fost un efort considerabil depus de colegii noștri de la RAJDP, cărora vreau să le mulțumesc. Vă mulțumesc și dumneavoastră, celor care ați înțeles îndemnul meu referitor la ceea ce trebuie să implice călătoriile pe asemenea condiții atmosferice.
Cu speranța că aceste îndemnuri vor ajunge în atenția a cât mai mulți dintre dumneavoastră, insist să nu vă lăsați tentați de frumusețea peisajului. Pornirea la drum, cu autoturismul, în județul Constanța, pe o asemenea vreme, ascunde numeroase capcane chiar și pentru cei care dețin autoturisme puternice și echipate corespunzător, oricât de experimentați ar fi. Mulțumim echipajelor și personalului Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța și a celor ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, ISU Dobrogea, Serviciului de Ambulanța Județean Constanța, Primarilor UAT-urilor din județul Constanța, structurilor MAI și MAPN și tuturor celor care au contribuit și s-au implicat în acțiunile de intervenție și salvare a personelor aflate la nevoie”, a declarat Mihai Lupu, președinte Consiliul Județean Constanța.

Miercuri, 27 ianuarie, după instalarea codului portocaliu de ninsori importante cantitativ și viscol, la 15.00, autoritățile au luat măsura închiderii circulației pe toate sectoare de drum din județul Constanța pentru toate categoriile de autovehicule. Măsura a fost luată din cauza viscolului și a ninsorilor consistente care a condus la o vizibilitate extrem de redusă și la o cantitate mare de zăpadă pe drumurile din județul Constanța.
În continuare, conducătorilor auto li se recomandă ca pe drumurile acoperite cu zăpadă, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*