Toate cele 25 de proiecte, de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, au fost adoptate

Consiliul Judetean Constanta CJC. FOTO Catalin Schipor

Consiliul Județean Constanța s-a reunit miercuri, 20 ianuarie, în prima ședință ordinară din acest an, fiind prezent un număr de 32 de consilieri din totalul de 37. Ședința a fost ținută în regim de videoconferință, iar pe ordinea de zi au fost 25 de proiecte de hotărâri.

În vederea desfășurării în bune condiții a activității Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, au fost date în folosință gratuit, echipamente medicale constând într-un incubator de transport cu ventilator precum și cinci sisteme de fototerapie tip pătură, în valoare totală de peste 170.000 lei.

„Menționăm că aceste echipamente au fost achiziționate de către Consiliul Județean Constanța, prin procedura licitației publice deschise și au fost transmise instituției medicale cu titlu gratuit, având la bază încheierea unui contract de comodat între CJC și unitatea medicală”, au transmis angajații CJ Constanța.

Tot din categoria investițiilor în instituțiile sanitare, dar și de gestionare a crizei sanitare COVID-19, a fost votată astăzi, aprobarea proiectului prin care vor fi dotate centrele sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Constanța, cu echipamente medicale și materiale sanitare de igienizare și dezinfecție. Valoarea echipamentelor achiziționate prin proiect este de aproximativ 8 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată 100 la sută prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Un alt proiect important a fost acela de aprobare a propunerii de schimbare a destinației fostei Școli Generale Nr. 19 și a terenului aferent, situat în Str. Medeea Nr. 25 A, ambele aflate în proprietatea publică a județului Constanța. În urma aprobării proiectului de hotărâre, imobilul va deservi Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, instituție ce necesită un spațiu corespunzător pentru funcționare.

„Menționăm că la momentul actual, activitatea DGEP Constanța se desfășoară în două spații distincte, situate pe B-dul. Tomis Nr. 51 și B-dul. Mamaia Nr. 104-106, astfel că împărțirea, atât a angajaților, cât și a lucrărilor efectuate este improprie desfășurării activității la parametrii optimi”, au precizat sursele citate.

La ultimul proiect înscris pe ordinea de zi a fost propusă utilizarea sumei de 25 milioane de lei din fondul de excedent al bugetului Consiliului Județean Constanța. Astfel, 20 milioane de lei vor fi utilizați pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele dintre veniturile și cheltuielile secțiunilor de funcționare, iar alte 5 milioane de lei, pentru decalajele secțiunii de dezvoltare, în anul curent. Excedentul anilor precedenți se ridică la aproximativ 51 milioane de lei.

În urma ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, au fost adoptate toate cele 25 de proiecte aflate pe ordinea de zi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*