Cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean Constanța fac sărbătorile de iarnă alături de pacienți

Cadrele medicale din cadrul SCJU, sărbători alături de pacienți

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța aduce la cunoștința publicului că activitatea medicală nu va fi afectată de sărbătorirea Nașterii Domnului și nici a Revelionului, urmând ca liniile de gardă să se desfășoare normal.

La fel ca si până acum, în cadrul Unității Primiri Urgențe, pacienții vor fi preluați non stop, investigați și, după caz, spitalizați. Preluarea pacienților în UPU se face conform reglementărilor în vigoare. Astfel, se efectuează triajul epidemiologic pentru toți pacienții care se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe, indiferent de mijloacele cu care sunt aduși – SAJ, SMURD sau mijloace proprii. Zona de triaj epidemiologic este situată în afara UPU, în modulele special amenajate în imediata apropiere a Unității Primiri Urgențe iar cadrele medicale sunt pregătite pentru preluarea unui flux crescut de pacienți, în condiții de maximă siguranță.

„Totodată, precizăm că timpul petrecut în UPU pentru pacienții suspecți de infecția cu noul coronavirus poate fi prelungit, având în vedere că în afară de investigațiile uzuale, se recoltează testul COVID și, automat, timpul se prelungește până la sosirea rezultatului, în funcție de care se decide mai departe spitalul sau secția în care pacientul urmează să fie internat, dacă situația o impune”, spun reprezentanții spitalului.

Numărul de telefon 0736.603.824, înființat special pentru solicitarea informațiilor despre pacienții infectați cu noul coronavirus, va fi disponibil zilnic, între orele 10.00 – 13.00, ca și până acum.

Singurele modificări pentru zilele care urmează, sunt pentru cabinetele din cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinică), unde nu vor fi efectuate consultații în zilele de 25 decembrie, respectiv 1 ianuarie.

„Conducerea Spitalului Județean Constanța vă asigură că se iau toate măsurile pentru asigurarea unui act medical continuu și de calitate, stocurile de medicamente sunt în permanență actualizate și se depun toate eforturile pentru a fi protejați atât pacienții, cât și personalul angajat. În același timp, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă sfătuim să aveți în continuare răbdare și să respectați cu strictețe recomandările autorităților. Evitați aglomerațiile, renunțați la tradiționalele reuniuni de Crăciun, fiți cumpătați și nu ieșiți din casă decât dacă situația o impune”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*