Schimbare de conducere la Spitalul Județean Constanța: Ioan Tiberiu Tofolean, înlocuit cu Ionuț Cornel Ionescu

Spitalul Județean Constanța

După un mandat interimar de șase luni la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Ioan Tiberiu Tofolean a fost înlocuit cu Ionuț Cornel Ionescu, prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

„Implicarea managerială a domnului prof. univ. dr. Ioan Tiberiu Tofolean, a avut un aport benefic în susținerea efortului, pe care personalul sanitar și nesanitar al instituției medicale, l-a avut în toată această perioadă extrem de dificilă. Misiunea domniei sale nu se încheie aici și avem încredere că profesionalismul și experiența sa îndelungată, se vor alătura eforturilor noului manager și ale CJC, pentru optimizarea actului medical din județul nostru”, au precizat reprezentanții CJ Constanța.

Ioan Tiberiu Tofolean a fost înlocuit cu Ionuț Cornel Ionescu, fost director al Spitalului Clinic CF Constanța și al Spitalului Clinic CF Constanța.

„Cu o bogată experiență în managementul sanitar, din care reamintim mandatul de manager și funcția de director economic al Spitalului Clinic CF Constanța, precum și experiența de director general al CN Unifarm SA, domnul Ionuț Cornel Ionescu, preia astăzi mandatul de manager interimar al SCJU Constanța. Noul manager va continua politica investițională a conducerii CJC care vizează atât reabilitarea cât și dotarea secțiilor din spital, având ca scop implementarea cu celeritate a măsurilor de creștere a încrederii populației în capacitatea instituției sanitare de a furniza servicii medicale de cea mai înaltă calitate”, au mai precizat sursele citate.

Conform CV-ului, înainte de a fi numit la conducerea SCJU Constanța, între octombrie 2020 și mai 2021, Ionuț Cornel Ionescu a fost consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța, iar în perioada iunie 2018 – iunie 2020, a ocupat postul de director economic la Uzina Termica Midia Năvodari, de unde a fost numit interimar la conducerea Companiei Națională Unifarm SA. El a mai lucrat la Spitalul Clinic CF Constanța, în perioada decembrie 2007 – ianuarie 2011, mai întâi ca manager, apoi ca director financiar contabil.

Ionuț Ionescu a absolvit Liceul Teoretic Traian din Constanța (1992 – 1996), apoi a studiat la Universitatea de Marină Constanța – Facultatea de Electromecanică Navală (1996 – 2000, nebrevetat), Facultatea de Management (2000 – 2004), Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar (2007) și Școala Națională de Studii Politice Administrative/Facultatea de Comunicare și Relații Publice (2005 – 2007, diplomă de master).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*