Dezvoltatorul imobiliar de la Corbu, amendat cu 100.000 de lei și de Garda de Mediu

Dezvoltatorul imobiliar de la Corbu, amendat cu 100.000 de lei și de Garda de Mediu. FOTO GNM

Societatea comercială care realiza un proiect imobiliar pe plaja Corbu, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, a fost amendată, cu 100.000 de lei, și de comisarii Gărzii de Mediu, după ce a fost sancționată și de Poliție, cu 50.000 de lei, pentru nerespectarea acordului de mediu. De asemenea, s-a dispus desființarea lucrărilor existente și readucerea terenului la starea inițială până la data de 15 aprilie.

Astfel, în cursul zilei de joi, 10 martie, comisari din cadrul Comisariatului Județean Constanța și Comisariatului Rezervației Biosfera Delta Dunării au efectuat verificări, împreună cu reprezentantul IPJ Constanța, la cele două ansambluri de corpuri de locuit, și au constatat că lucrările realizate încalcă prevederile din acordurile de mediu emise de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.

Printre neregulile constatate, s-a descoperit că titularul a realizat fundații din beton armat și nu din piloni metalici, așa cum prevede în mod expres actul de reglementare. De asemenea, planșeele construcțiilor au fost realizate din placă de beton armat, și nu din grinzi din lemn. Pentru nici una dintre modificările realizate față de proiectul avizat, titularul nu a notificat autoritatea competentă emitentă (APM Constanța).

Dezvoltatorul imobiliar de la Corbu, amendat cu 100.000 de lei și de Garda de Mediu. FOTO GNM

Astfel, pentru neregulile constatate, societatea comercială care e și beneficiarul proiectelor a fost amendată cu 100.000 de lei. Totodată, a fost dispusă sancțiunea complementară de desființare a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială, până la data de 15 aprilie. În perioada următoare, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor urmări îndeplinirea măsurilor în termenul stabilit.

De asemenea, firma respectivă a fost amendată şi de poliţişti cu 50.000 de lei. Prefectura Constanţa a atacat în instanţă autorizaţiile de construire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*