Țigări de contrabandă, descoperite la bordul unei nave sosite în Portul Constanța

La bordul navei au fost găsite țigări de contrabandă. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanța sub pavilion Belize, 15.000 ţigarete de contrabandă, pe care patru cetăţeni străini au încercat să le introducă ilegal în România.

În data de 10 mai, în Portul Constanța, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, acționând în baza unei informaţii, a efectuat controlul specific asupra unei nave sub pavilion Belize, sosită din direcţia Tartus (Siria).

În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-unul dintre compartimentele navei, 750 pachete cu ţigări marca Elegance, fără timbru fiscal.
Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 11.250 lei, iar poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele a trei cetăţeni Siria și a unui cetățean Iordania, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*