Terasele și cluburile din Mamaia și Constanța, amendate pentru depășirea nivelului de zgomot admis. Decibelii în plus le-au adus amenzi de peste 37.000 lei

Măsurare decibeli la o terasă din Mamaia. FOTO Poliția Locală Constanța
Măsurare decibeli la o terasă din Mamaia. FOTO Poliția Locală Constanța

În perioada 20 iulie – 3 septembrie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe raza de competență în scopul verificării operatorilor economici care tulbură ordinea publică prin zgomote ce depășesc nivelul admis.

În perioada menționată au fost efectuate 587 de verificări în diverse locații din Stațiunea Mamaia, Plaja 3 Papuci, Modern, Tataia cât și alte zone de interes din municipiul Constanța.

În acest sens au fost efectuate un număr de 51 de măsurători sonomotrice.
Dintre acestea s-a constatat că în:

  • 30 dintre măsurători s-a depășit nivelul de zgomot admis, fapt pentru care au fost întocmite 27 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, iar alte 3 cazuri sunt în curs de soluționare.
  • 21 de măsurători nu s-a depășit nivelul maxim admis;

Pe lângă acestea au fost aplicate 5 amenzi contravenționale fără o măsurătoare sonometrică prealabilă, în locații unde agenții constatatori au considerat că era evidentă depășirea nivelului de zgomot admis.

La nivel general au fost aplicate 33 de amenzi contravenționale în valoare totală de 37.400 lei după cum urmează:

  • 28 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
  • 1 sancțiune conform prevederilor Legii 60/1990 prvind organizarea și desfășurarea adunărilor publice .
  • 4 sancțiuni conform prevederilor O.U.G nr.195/2005 privind protecția mediului
    În afara sancțiunilor contravenționale principale aplicate, pentru un număr de 6 operatori economici a fost dispusă și sancțiunea complementară de suspendare a activității comerciale pe o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanților legali ai unităților de alimentație publică la limita cărora au fost efectuate măsurători sonometrice, li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal concluziile și recomandările organelor de control.

Conform STAS limitele maxime sunt următoarele:

  • La limita spațiului comercial 65 dB;
  • La limita clădirii rezidențiale 45 dB;
  • În interiorul clădirii rezidențiale 30 dB

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*