Prima regatta de yachturi mari debutează în zona de sud a litoralului românesc

Yachtul Christina O, în portul Constanța. FOTO APMC
Yachtul Christina O, în portul Constanța. FOTO APMC

Dacă sezonul competițional de yachting la dinghy (bărci mici) s-a deschis deja, a venit și rândul bărcilor mari să ia cu asalt Marea Neagră.

Sâmbătă și duminică (20 – 21 mai 2017), SetSail, Black Sea Skippers Club și Yacht Club Sportiv Electrica Balkan organizează, sub autoritatea Federației Române de Yachting, prima regatta de yachturi mari din 2017.

Concursul își deschide porțile vineri seara la Marina Limanu (județul Constanța), organizatorii propunându-și 5 curse inshore si 1 cursă offshore (costiera) ca target. Sunt așteptate să se înscrie în competiție peste 30 de ambarcațiuni mari (keel-boat). Cursele se vor alerga în zona de coastă Mangalia – Costinești, fanii acestui sport putând să le urmărească de pe mal.

SetSail – Black Sea Regatta vine și cu o premieră în împărțirea pe clase a ambarcațiunilor și în sistemul de calcul al scorului, sisteme necesare întrucât bărcile înscrise în concurs sunt diferite ca lungime, greutate sau performanță. De aceea, în cazul acestor competiții, poziția finală în clasament se stabilește folosind diverse sisteme de calcul standardizate la nivel internaționale care ajustează timpul realizat de fiecare competitor.

Dacă în ultimii ani, bărcile înscrise în concursuri au fost împărțite în două clase pe criterii care țineau cont strict de viteza acestora, la această regatta vor fi trei clase de concurs împărțite pe baza lungimii ambarcațiunilor.

De asemenea, față de anii trecuți, când în calculul de compensare a timpului realizat de fiecare ambarcațiune se ținea cont doar de intensitatea vântului și performanța acesteia, în acest concurs se va ține cont și de geometria traseului care va fi alergat, precum și de direcția vântului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*