Temperaturi extreme în Dobrogea: Codul galben de caniculă, prelungit la Constanța

Zile caniculare la malul mării

Conform avertizării meteorologilor emisă pentru municipiul Constanța, valul de căldură se menține în zonă, cu cod galben de caniculă în vigoare de marți, 18 iulie, până miercuri, 19 iulie, ora 21.00.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea avertizează că marți și miercuri vor fi zile toride, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Locuitorii zonei trebuie să fie pregătiți pentru temperaturi maxime cuprinse, în general, între 32 și 37 de grade Celsius, în timp ce minimele nocturne vor oscila între 20 și 23 de grade Celsius.

marți, 18 iulie, cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, dar în intensificare după-amiaza, cu rafale ce pot atinge între 45 și 50 km/h.

Miercuri, 19 iulie, se așteaptă un cer variabil, iar vântul va continua să fie slab și moderat, însă cu intensificări trecătoare, mai ales în a doua parte a zilei, cu rafale ce pot ajunge la 40 – 50 km/h.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie extrem de precauți și să evite expunerea prelungită la soare în intervalul orar cu temperaturile cele mai ridicate, să se hidrateze corespunzător și să evite efortul fizic intens. De asemenea, este important să se acorde o atenție specială categoriilor vulnerabile, cum ar fi copiii mici, vârstnicii și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*