Teatrul de Stat Constanța, începe un turneu în Capitală. Unele spectacole vor putea fi văzute online

„Jocuri în curtea din spate”. FOTO Teatrul de Stat Constanța

Turneul la București al Teatrului de Stat Constanța (TSC) începe vineri, 12 noiembrie, cu două reprezentații ale spectacolului „Jocuri în curtea din spate”, care vor avea loc la Teatrul Evreiesc de Stat la orele 17.00 și 19.00.

Spectacolul, pentru a cărui regie Diana Mititelu a câștigat anul acesta Premiul UNITER pentru Debut, are la bază piesa scriitoarei israeliene Edna Mazya, care transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul Israelului. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Distribuția: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai. Scenografia: Răzvan Bordoș, lighting design: Alexandru Bibere & Cristian Niculescu.

Duminică, 14 noiembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Odeon din capitală, TSC prezintă spectacolul „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regizat de Alexandru Mâzgăreanu, reprezentație ce se desfășoară sub egida Festivalului Național de Teatru (FNT) 2021, ediția 31. Sunt 14 ani de când Teatrul de Stat Constanța nu a mai fost prezent în FNT, cea mai prestigioasă manifestare a lumii teatrale românești.

Conceptul din acest an al festivalului este creația. Recreația. Re-Creația, încercând să surprindă astfel răspunsul artiștilor la noile condiții de creație, în contextul pandemiei, iar spectacolul Teatrului de Stat Constanța a fost selectat pentru secțiunea Clasic. Recreat.

Secvență din spectacolul “Doi tineri din Verona”. FOTO Teatrul de Stat Constanța.

„Doi tineri din Verona” este o poveste despre dragoste, prietenie și iertare, în care acțiunea shakespeariană este mutată de regizor tocmai în Extremul Orient. Cum personajele piesei pleacă din Verona la Milano „pentru a-și desăvârși educația într-o altă cultură”, Alexandru Mâzgăreanu a simțit că, în vremurile noastre, în care distanța dintre Verona și Milano nu mai înseamnă nimic, această sintagmă nu se mai justifică, și a decis să o justifice scenic, făcând trecerea de la civilizația occidentală la cea orientală.

Este un spectacol cu o distribuție numeroasă ce cuprinde actori de toate vârstele din Teatrul de Stat Constanța. Decorul a fost conceput de Andreea Săndulescu, costumele, de Alexandra Mâzgăreanu, muzica este semnată de Alexandru Suciu, coregrafia, de Baczó Tünde, iar Daniel Klinger s-a ocupat de lighting design.

Fiind programat în 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, spectacolul Teatrului de Stat Constanța reprezintă oportun cultura dobrogeană în capitala țării. De asemenea, pentru că în acest an, din cauza pandemiei, FNT se desfășoară preponderent online, spectacolul „Doi tineri din Verona” va fi disponibil pentru vizionare pe website-ul FNT, începând de astăzi, marți, 9 noiembrie, ora 19.00, până joi, ora 19.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*