VIDEO Programul “Delphi”, la final. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii a realizat un nou sistem de filtrare a apei pentru delfini

Conferința de final a proiectului DELPHI. FOTO Adrian Boioglu
Conferința de final a proiectului DELPHI. FOTO Adrian Boioglu

Două echipe de din România și Bulgaria au încheiat zilele acestea un program care aduce îmbunătățiri pentru Delfinariul, respectiv Acvariul din cele două țări. Programul de modernizare a facilităților celor două instituții are două mari avantaje: pe de o parte activitățile desfășurate sunt mai ecologice, iar turismul din aceste zone are de câștigat.

Proiectul “Delphi” a adus la Constanța un nou sistem de filtrare a apei pentru delfini. Apa din piscina în care se joacă delfinii nu mai este deversată direct în mare, ci trece prin niște recipiente uriașe umplute cu nisip, este filtrată și întoarsă în bazin.

Pe de cealaltă parte, la Acvariul din Varna au fost făcute lucrări importante la rezervoare, sistemul de conducte și a fost modernizat în totalitate felul în care informațiile erau prezentate turiștilor.

Delfinariul din Constanța are deja o vechime de 43 ani și pe aici au trecut mai multe generații de delfini. În prezent, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii are două femele de delfini care apar în fiecare zi în fața publicului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*