Tânăr cu un certificat verde fals, depistat de jandarmi într-o sală de jocuri din Mangalia

Autospecială a Jandarmeriei implicate într-un accident rutier în timpul unei misiuni de intervenție în Ovidiu. FOTO cu rol ilustrativ

Un echipaj de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, aflat în seara zilei de luni, 07 februarie, în misiune în municipiul Mangalia, a efectuat, în jurul orei 20.50, un control la o sală de jocuri de pe strada Constanței.

Potrivit IJJ Constanța, în timpul controlului, un tânăr aflat în sala de jocuri a prezentat un certificat verde (captură pe telefon), iar spre surprinderea acestuia, militarii au solicitat și prezentarea actului de identitate. După confruntarea celor două documente, forțele de ordine au constatat faptul că certificatul verde este al altei persoane.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul subunității, pe numele acestuia fiind întocmite actele de începere a urmăririi penale pentru fals privind identitatea.

Codul Penal prevede pentru astfel de cazuri pedepse între unul și cinci ani de închisoare, iar persoana care a „împrumutat” documentul poate primi o pedeapsă între trei luni și doi ani de închisoare, sau amendă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*