Sute de tone de alge, strânse săptămânal de pe plajele litoralului românesc

Alge strânse de pe litoral FOTO ABADL

Angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) sunt prezenți în fiecare seară, după plecarea turiștilor, pe plajele de pe litoral pentru a aduna algele de la linia apei în urma fenomenului algal apărut în ultima perioadă.

Potrivit ABADL, echipele din cadrul Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța, cu utilajele din dotare, fac toate eforturile necesare ca acest fenomen natural, care are loc la linia țărmului, să nu reprezintă un disconfort pentru turiști și constănțeni.

„Programul de desfășurare a acestor activități se desfășoară numai noaptea fiind condiționat de prezența turiștilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfășura pe timpul zilei din motive de siguranță”, au transmis reprezentanții ABADL.

De la începutul sezonului estival și până în prezent, au fost adunate de pe întreg litoralul românesc aproximativ 2.000 de tone de alge, iar 800 de tone au fost strânse doar în ultima săptămână.

Prezența algelor aduse de curenții marini la țărmul mării nu este dăunătoare sănătății. Acestea se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici din cauza temperaturilor ridicate – având nevoie de multă lumină și căldură, și sunt smulse de curenții marini și aduse la mal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*