Sute de polițiști și jandarmii, pregătiți să iasă pe străzi de 1 Mai

Irina Drăgan, angajată a Jandarmeriei. FOTO Facebook
Irina Drăgan, angajată a Jandarmeriei. FOTO Facebook

Ministerul de Interne a trimis 300 de polițiști la mare. Oamenii legii vor organiza zilnic patrule de siguranță publică. Totodată, polițiștii vor fi alături de echipele de control de la Protecția Consumatorilor și Direcția Sanitar Veterinară în controalele care vor avea acțiuni pe litoral.

Lor li se alătură peste 170 de jandarmi constănțeni. Ei vor fi prezenţi, în misiune, în localităţile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche

Pe toate drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către litoralul Mării Negre, precum şi în zona bisericilor, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii unor evenimente negative, în general a celor generate de excesul de viteză și a conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, fiind amplasate în trafic peste 10 aparate radar.

Totodată, în noaptea de 30 aprilie/01 mai a.c., peste 120 de jandarmi constănţeni vor patrula alături de poliţişti în zona lăcaşelor de cult din Constanţa, Mangalia, Medgidia, Costineşti, Techirghiol, Eforie, Cernavodă şi Hârşova în scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă a ceremoniilor religioase ocazionate de sărbătoarea Învierii Domnului.

Pentru siguranţa cetăţenilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul minivacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre şi în timpul sărbătorilor pascale, Jandarmeria recomandă următoarele:

– să nu lase bunuri de valoare, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme;
– să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi;
– să închidă autoturismele şi să le parcheze în locuri special amenajate şi iluminate corespunzător.
acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.).
– să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;
– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*