Perioada sărbătorilor de iarnă, un moment prielnic pentru țepe în municipiul Constanța prin metoda „Accidentul“

Adolescenți cercetați penal după ce au furat telefoane mobile dintr-un magazin din Constanța

Indivizii lipsiți de scrupule profită de perioada sărbătorilor de iarnă pentru a-și încerca norocul chiar cu riscul de a distruge viețile bătrânilor. Polițiștii au primit mai multe sesizări cu privire la mai multe tentative de înșelătorie prin metoda „Accidentul“.

În seara de 26 decembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind fiul ei, informând-o că a comis un accident de circulație și are nevoie de o sumă de bani.

Bătrâna, sfătuită de o vecină de bloc, l-a contactat pe fiul ei, dându-și seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a înștiințat organele de poliție, fără a fi înregistrat niciun prejudiciu.

Înainte de acest caz, pe 22 decembrie, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 79 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind fiul ei, informând-o că a comis un accident de circulație și are nevoie de o sumă de bani pentru a se împăca cu presupusa victimă.

Polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*