Sute de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanța. FOTO Arhiva CTNews

Sute de mașinuțe din plastic, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ 30.000 de lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere au participat la un control fizic asupra unui container sosit în Portul Constanța Sud din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Republica Moldova.

„În urma controlului, au fost descoperite 288 bucăți mașinuțe din plastic cu radio comandă, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Jucăriile, în valoare de aproximativ 28.000 de lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*