Sute de ceasuri inteligente, contrafăcute, cu o valoare de aproape 1,3 milioane de lei, depistate în Portul Constanța

Sute de ceasuri inteligente, contrafăcute, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit, într-un container sosit din China în Portul Constanţa, peste 350 de ceasuri inteligente, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră şi inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud, a descoperit săptămâna trecută, într-un container sosit din China ce avea ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov, peste 350 de ceasuri tip smartwatch, care aveau designul unei mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 1.280.000 de lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*