FOTO VIDEO Felix Stroe a anunțat că va candida pentru un nou mandat la șefia organizației județene PSD Constanța. El a afirmat că Decebal Făgădău va fi primit în PSD dacă va dori să se reînscrie

Felix Stroe. FOTO Mitică Raftu.

Președintele organizației județene a Partidului Social Democrat Constanța, Felix Stroe, a anunțat că va candida pentru un nou mandat la șefia organizației județene a partidului. El a mai declarat că fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, va fi primit în rândul social-democraților dacă va dori să se reînscrie.

Felix Stroe a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, care este modalitatea prin care se fac alegeri locale în filialele social-democrate din județ.

“Alegerile interne din PSD se fac pe baza hotărârii Consiliului Politic Național al PSD. Hotărârea sună cam așa: Se fac alegeri în toate organizațiile comunale, orășenești, de județ unde aleșii locali PSD au câștigat alegerile. Și noi am făcut aceste alegeri. Noi fiind mai harnici le-am făcut în luna august pe toate. Apropo, la foarte multe dintre aceste alegeri am fost echipe de câte 7-8-9-10-11 oameni. Și deocamdată în România alții nu au terminat alegerile locale.

Mă refer la județ, municipiu, comună. În continuare, alegerile locale, conform hotărârii Consiliului Polițic Național se desfășoară pe baza unui calendar aprobat de Consiliul Politic Național, când hotărăsc dânșii. Probabil că în prejma unui eventual congres care ar putea să fie organizat în anul 2023. Nu au fost oprite alegerile interne la partid de către Stroe Felix, care nu putea să le oprească.

În penultima ședință de Consiliu Național s-a dat aprobare să se facă alegeri la județele Giurgiu, Covasna, Harghita și Caraș – Severin și când va hotărî Consiliul Politic Național să se continue alegerile în acele comune, municipii, județe, unde nu au ieșit președinte de Consiliu Județean, primar de comună, de oraș, vor avea loc aceste alegeri. Nu sunt oprite de noi. Mi-aș dori ca mâine să fie aceste alegeri. Și voi candida pentru un nou mandat în fruntea PSD – organizația județeană Constanța”, a declarat liderul PSD Constanța.

El s-a referit și la o eventuală revenire în partid a fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău.

“Decebal Făgădău, de care mă simt legat, pentru că am fost împreună atâția ani, la un moment da a hotărât să își dea demisia din PSD, demisia fiind un act unilateral de voință. Dacă Decebal va dori să se reînscrie în PSD, va fi primit cu drag. Prima problemă este ca Decebal să dorească să se reînscrie în PSD, lucru pe care l-aș salut și m-aș bucura din suflet dacă l-ar face”, a mai spus Felix Stroe.

El a afirmat că pentru stabilirea unui candidat la Primăria Constanța pentru alegerile din 2024 vor fi măsurate sociologic 10 -12 persoane.

“La municipiu, vă asigur, că vor fi măsurați cel puțin 10 -12 domni și doamne, inclusiv Horia Constantinescu, inclusiv Dan Georgescu de la Canalul Dunăre – Marea Neagră”, a precizat Felix Stroe.

De asemenea, Felix Stroe a mai anunțat că cel puțin opt, nouă primari care acum reprezintă alte partide vor candida în 2024 din partea PSD.

“În momentul de față există cel puțin 10 -12 nume foarte grele din care cu siguranță 8-9 vor veni, dar vă dați seama că nu pot să devoalez. Vor candida pe listele PSD. Vor fi și de la alte partide, nu numai de la PNL”, a mai spus președintele organizației județene a PSD Constanța.

Felix Stroe a mai punctat că este nemulțumit de felul în care arată municipiul Constanța.

“Ca și cetățean al municipiului Constanța, sunt profund dezamăgit de modul în care arată orașul și de ceea ce a făcut primarul ales de cetățeni în mod democratic în acești doi ani. Respect alegerea cetățenilor. Mă nemulțumesc gropile, mă nemulțumește Ștefan cel Mare, mă nemulțumește tot orașul șantier. Mă nemulțumesc foarte multe. Dacă ar fi să îi dau un sfat, i-aș spune să plece acasă”, a mai declarat Felix Stroe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*