Studenții Universității „Ovidius” din Constanța au creat o aplicație de identificare a destinațiilor turistice cu o rată bună de protecție la COVID-19

Universitatea Ovidius din Constanța. FOTO UOC

Echipa Facultății de Matematică și Informatică a Universității „Ovidius” din Constanța a participat la cea de-a XIV-a ediție a concursului pentru elevi și studenți iTEC, organizat la Timișoara, în cadrul căruia a prezentat o aplicație web pentru identificarea destinațiilor turistice cu grad mare de siguranță în actualul context pandemic.

Potrivit lectorului univ.dr. Alexandru Bobe, prorector pentru digitalizare, studenți și alumni, studenții ovidieni au creat în cadrul concursului, pe parcursul a 15 ore, o aplicație web pentru alegerea și planificarea concediului ce identifică destinații cu nivel procentual mare de vaccinare.

„Pe perioada celor 15 ore, studenții Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul Universității Ovidius din Constanța, Chita Cătălin-Adrian și Dăianu Daniel-Cristian din anul II, specializarea Informatică, prezenți la concurs drept echipa ‘cd-project-web’, au reușit să ocupe locul 10 din cele 20 de echipe prezente în clasament în cadrul probei Web Development, propunând o soluție novatoare și viabilă cu aplicare practică în industria ospitalității, apreciată just de către juriu”, a declarat lector univ.dr. Alexandru Bobe.

iTEC este un concurs dedicat studenților și elevilor pasionați de domeniul informaticii în ediția cu numărul 14, din acest an, organizată de către Liga Studențiilor din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) și Universitatea Polithnică Timișoara, proba de Web Development reușește să adune zeci de participanți, dornici să realizeze aplicații spectaculoase.

Competiția se desfășoară sub forma a șase probe: Algoritmică – presupune rezolvarea a 2-3 subiecte, fiind recomandat ca participanții să dețină cunoștințe de programare învățate în clasele 9-12, respectiv în facultate; AI Development – constă în utilizarea inteligenței artificiale în procesarea de imagini; Cybersecurity – proba este de tipul Capture the Flag, care presupune o serie de provocări cu grad de dificultate diferit, fiecare provocare solicitând diferite nivele de cunoștințe în domeniul securității cibernetice; UI/UX Design – constă în realizarea unui concept vizual pentru un site web și a unor materiale bazate pe acesta; Web Development – constă în realizarea unei aplicații web pe o temă propusă; Mobile Development – constă în dezvoltarea unei aplicații mobile conform unor cerințe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*