Acțiune a polițiștilor de la Rutieră pe Litoral, împotriva șoferilor aflați sub influența substanțelor psihoactive: 43 de sancțiuni aplicate

Depistați la volan sub influența substanțelor psihoactive. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și formațiunilor rutiere, alături de polițiștii Brigăzii Rutiere București, au organizat o acțiune de amploare pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Potrivit Poliției Județene Constanța, în urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat un număr de 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 17.000 de lei, către conducătorii auto depistați sub influența substanțelor psihoactive. Pe lângă sancțiuni, polițiștii au retras și șase certificate de înmatriculare de la șoferii care au fost găsiți în această stare periculoasă.

Acțiunea a scos la iveală și două infracțiuni la regimul circulației rutiere, cazuri care au fost preluate pentru cercetare penală.

Unul dintre cazuri este cel al unui bărbat în vârstă de 24 de ani, depistat de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier pe strada Lavrion din stațiunea Saturn, vineri, 09 iunie, în jurul orei 19.55. Acesta conducea un autoturism și a fost supus testului cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină și amfetamină. În consecință, individul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge. În acest caz, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Un alt caz similar s-a produs în jurul orei 18.46, când polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere București au identificat un bărbat în vârstă de 33 de ani, care conducea sub influența substanțelor psihoactive pe strada Mihail Kogălniceanu din satul 2 Mai. Testul cu aparatul drugtest a indicat prezența cocaină și canabis în organismul conducătorului auto, motiv pentru care acesta a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Și în acest caz s-a întocmit un dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*