Stelian Ion, constănțeanul din Guvernul Cîțu

Deputatul USR Stelian Ion. FOTO Facebook

România are începând de miercuri, 23 decembrie, un nou Guvern, iar Constanța este reprezentată în Cabinetul Cîțu de deputatul Stelian Ion, numit ministru al Justiției.

„România va avea un nou guvern. În cadrul acestuia, am fost desemnat să preiau portofoliul justiției. Țin să vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată în toți acești ani și să vă asigur că voi conduce Ministerul Justiției cu responsabilitate. Sunt conștient că următoarea perioadă nu va fi ușoară, dar sunt decis să duc la bun sfârșit toate angajamentele din capitolul justiție al programului de guvernare. Pentru justiție va fi un nou început. Unul în care politicienii nu vor mai deține controlul, iar infractorii nu vor mai dicta direcția sistemului judiciar”, a comentat Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Stelian Ion este deputat de Constanța la al doilea mandat. Între 2002 și 2016 a fost avocat în cadrul Baroului Constanța, perioadă în care s-a remarcat prin mai multe acțiuni civice legate de lipsa spațiilor verzi din Constanța și apariția unor construcții haotice, criticând diverse proiecte ale municipalității.

În politică a intrat în anul 2016, când a candidat pe lista USR pentru Camera Deputaților, reușind să câștige mandatul parlamentar. În legislatura 2016 – 2020, Stelian Ion a contribuit la redactarea textului care a stat la baza proiectului „Fără penali în funcții publice”, dar și proiectul de înființare a DNA-ului pădurilor.

Stelian Ion a candidat la Primăria Constanța în 2020 din partea Alianței USR-PLUS, dar a pierdut alegerile în fața liberalului Vergil Chițac.

Guvernul Cîțu a fost învestit, miercuri, prin votul Parlamentului, după o zi întreagă de audieri și dezbateri în plen, miniștrii noului Executiv depunând jurământul la ora 20.00 și au avut apoi prima ședință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Ministrul Justiției nu mai vrea creșterea vârstei de pensionare a magistraților - Stiri din Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*