FOTO VIDEO Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Constanța: „Constanța a ajuns bătaia de joc a unor grupuri de interese. Trebuie să recâștigăm acest oraș”

Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Constanța, susține că orașul Constanța a ajuns bătaia de joc a unor grupuri de interese, afirmând că trebuie recâștigat acest oraș.

Stelian Ion a susținut astăzi o conferință de presă, pe o plajă din Mamaia despre care spune că a fost vândută de primarul Vergil Chițac președintelui organizației municipale PSD Constanța, Ion Dumitrache.

„Este plaja de vizavi de Radiovacanța, un loc pe care Vergil Chițac l-a pus în vânzare. L-a vândut liderului PSD Constanța, Ion Dumitrache, încălcând toate legile acestei țări, încălcând bunul simț, de la Constituție, Codul Civil, Codul Administrativ, o listă întreagă de legi au fost încălcate”, a declarat Stelian Ion.

El susține că proiectul de lărgire a plajele a fost făcut pentru niște băieți deștepți care vor să cumpere bucăți de plajă pentru a ridica diferite construcții.

„Se pare că proiectele acestea de protejare a plajelor au fost de fapt pentru niște băieți deștepti, care să cumpere bucăți de plajă, pe care să-și facă niște construcții. Pentru că aici domnul Dumitrache vrea să facă o măgăoaie de două etaje și cu terasă, foarte frumos, pe plajă. Repet, zona aceasta în jurul nostru unde ne aflăm acum este o zonă care ar trebui să fie publică. Potrivit Constituției, plajele sunt în domeniul public exclusiv al statului român. Sunt bunuri inalienabile, asta înseamnă că sub nicio formă nu pot fi vândute”, a relatat Stelian Ion.

Candidatul ADU la Primăria Constanța a mai spus că la fiecare ședință a Consiliului Local sunt vândute 10 – 20 de parcele de teren.

„V-am spus de atâtea ori, această gașcă care este astăzi la primărie și care a promis în 2020 că odată votată va scăpa de PSD și va scăpa de Decebal Făgădău, care era atunci primar, această gașcă sufocă Constanța cu tentaculele ei care au acaparat nu doar bucăți de plajă, au acaparat terenuri.

Nu a trecut ședință de Consiliu Local în ultimul an la care să nu fie scoase la vânzare câte 10, câte 20 de parcele de teren pentru unii și alții, în general, pentru oamenii din jurul acestei mafii. Deja avem de-a face cu o mafie în toată regula”, a mai povestit Stelian Ion.

El a formulat plângere penală pentru vânzarea ilegală a terenului respectiv din Mamaia.  

„În 2023, în luna iulie, am formulat o plângere penală pentru acest caz, pentru vânzarea ilegală acestui teren. Poate vede și domnul Ciolacu, poate vede ministrul Mediului, poate vede primarul Constanței pe care îl trimitem la Eforie în toamnă, poate văd autoritățile, ABADL-ul. În momentul în care vom ajunge la primărie vom începe demersurile pentru recuperarea patrimoniului jefuit de acești indivizi. Acțiune în anulare a contractului de vânzare-cumpărare rapid. Nu mai putem accepta această bătaie de joc”, a mai spus candidatul ADU la Primăria Constanța.

Stelian Ion susține că orașul Constanța este bătaia de joc a unor grupuri de interese imobiliare.  

„Constanța a ajuns bătaia de joc a unor grupuri de interese, am spus în general imobiliare, ilegitime, în același timp oameni de afaceri care vor să vină în Constanța sau mai ales care sunt în Constanța și vor să-și desfășoare activitatea în mod licit să producă pentru acest oraș, să construiască poate ansambluri rezidențiale aerisite, nu bătăi de joc, acești oameni nu mai au loc de această mafie. Trebuie să recâștigăm acest oraș, trebuie să-l redăm constanțenilor și lucrul acesta se va întâmpla pe 9 iunie. Este foarte important de spus că așa cum a procedat aici Vergil Chițac, la fel a procedat și la Caelia dând autorizații ilegale, la fel procedează și mai departe vânzând patrimoniul Constanței.

Este absolut inadmisibil să nu fie cadastrate, inventariate și intabulate terenurile și imobilele Constanței, în timp ce îi amendează pe unii bătrâni, pe unii oameni care au pensii mici, îi amendează că nu și-au reabilitat, vezi Doamne, mansardele, primarul Vergil Chițac nu se amendează singur că nu are grijă de restul imobilului, așa cum s-a întâmplat în Piața Ovidiu numărul 9”, a mai declarat Stelian Ion.

– Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVATI ROMÂNIA

⁠- Executat de SC CityMedia Consulting SRL – portal: www.ctnews.ro

⁠- CUI mandatar financiar coordonator: 41240005

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*