„Statui vivante”, workshop susținut de Mihai Mălaimare la Universitatea Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), prin Centrul de cercetare științifică și creație artistică „Euxin”, găzduiește, în perioada 11-12 aprilie, workshopul „Statui vivante” susținut de actorul Mihai Mălaimare alături de Mirela Vescan – makeup, și Rolf Vescan -film/foto, pentru cursanții programelor de studii Artele spectacolului (Actorie) și Arta actorului de music hall.

Potrivit reprezentanților instituției, în cadrul evenimentului, Mihai Mălaimare va prezenta audienței și ultimele sale trei apariții editoriale: „Caleașca aurită”, „Statuia vivantă” și „Actorul, Bufonul, Clovnul”, pe care va acorda autografe.

„Cele două evenimente găzduite de UOC sunt circumscrise proiectului cultural „Moștenirea”, derulat prin Fundația Masca, prin care Mihai Mălaimare interconectează publicul la toate nivelurile fenomenului teatral românesc actual, analizându-i trecutul și prevestindu-i viitorul”, spune decanul Daniela Vitcu.

Doctor în istoria teatrului din anul 1995, Mihai Mălaimare este director fondator al Teatrului Masca, din București. În perioada 1984 – 1989 a fost profesor de actorie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale”, București precum și la Universitatea Ecologică din București. De asemenea, a susținut un curs de pantomimă la Școala de teatru Pygmalion, din Viena și la Gallaudet University (Washington, SUA), în calitate de profesor invitat (arta și cultura românească). În 2014 Academia de Teatru și Arte Plastice din Chișinău i-a decernat titlul onorific de Doctor Honoris Causa, în cadrul Festivalului Class Fest.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*