Sute de angajați ai MAI din județul Constanța vor veghea ca minivacanța de 1 Iunie și Rusalii să se desfășoare fără probleme deosebite

Sute de angajați ai MAI din județul Constanța vor veghea ca minivacanța de 1 Iunie și Rusalii să se desfășoare fără probleme deosebite

Peste 870 de lucrători din cadrul structurilor MAI județene vor asigura măsurile de siguranță și ordine publică, în perioada 1 – 5 iunie, cu precădere în zona litorală, având în vedere numărul crescut de turiști așteptați în stațiunile de la malul Mării Negre.

Astfel, reprezentanții IPJ Constanța au comunicat că, în perioada următoare, peste 200 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale și 10 aparate radar, vor acționa, zilnic, în județul Constanța. În funcție de evoluția situației operative, dispozitivele de siguranță publică vor fi adaptate pe raza localităților urbane, rurale și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, cu accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate.

De asemenea, peste 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței de Rusalii, în cazul producerii unor situații de urgență. Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență, vor fi operaționalizate cinci puncte temporare de lucru, în localitățile Agigea, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche și Valu lui Traian. Acestea vor funcționa începând cu data de 1 iunie, ora 08.00, până în data de 6 iunie, ora 08.00, încadrate cu autospeciale de stingere și descarcerare.

Pe lângă celelalte misiuni specifice, în perioada minivacanței, jandarmii IJJ Constanța vor veghea și la desfășurarea în condiții de siguranță a unor manifestări sportive, cultural-artistice și de divertisment, desfășurate pe raza județului Constanța. Astfel, jandarmii vor fi prezenți la manifestările organizate de „Ziua Internațională a Copilului”, sărbătorită pe 1 iunie, în Piața Republicii din municipiul Mangalia, în Parcul 1 Mai din Medgidia, în Piațeta Centrului Civic din Cernavodă și în Piața Ovidiu din municipiul Constanța.

Totodată, reprezentanții IJJ Constanța recomandă să se respecte prevederile legale privind desfășurarea activităților de picnic, respectiv să se desfășoare astfel de activități doar în zonele special amenajate. În total, pe perioada minivacanței de Rusalii, vor acționa, în medie, 150 de jandarmi, zilnic.

Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța va avea 120 jandarmi la datorie, zilnic. Pe linia menținerii ordinii publice, alături de colegii lor din IPJ Constanța, se vor asigura că turiștii din stațiunile Năvodari, Mamaia, Costinești, Vama Veche, dar și din municipiul Constanța, vor fi în siguranță. De asemenea, pe perioada minivacanței de Rusalii, jandarmii vor fi prezenți și alături de lucrătorii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării pe plajele protejate, dar și în zona punctelor de trecere a frontierei de stat.

Aproximativ 200 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura, zilnic, activități specifice în punctele de trecere, precum și de supraveghere a frontierei de stat. Aceștia vor folosi mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotare, dar și mijloacele tehnice speciale de supraveghere a frontierei.

Reprezentanții Gărzii de Coastă le recomandă persoanelor care urmează să tranziteze frontiera de stat, să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei deschise circulației și să se informeze despre timpul de așteptare în punctele de trecere, pe site-ul Poliției de Frontieră Române, la secțiunea „Trafic Online”. În funcție de valorile de trafic înregistrate, numărul de polițiști de frontieră poate fi suplimentat.

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța vor desfășura, la nivelul județului, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative și riscurile asociate consumului de droguri. Astfel, vor fi realizate, în municipiul Constanța, activități de prevenire a consumului de droguri în comunitate, dedicate Zilei Mondiale fără Tutun, Zilei Internaționale a Copilului și Sărbătorii Rusaliilor Ortodoxe.

Aceste acțiuni preventive vor fi centrate, în principal, în spațiile recreaționale aglomerate, respectiv stațiunile de pe litoral, evenimentele cu public numeros – festivaluri, concerte, spectacole, în cadrul cărora vor fi organizate puncte de informare și ateliere antidrog.

Nu în ultimul rând, specialiștii din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța vor desfășura acțiuni de prevenire a traficului de persoane în zona litoralului Mării Negre, în cadrul festivalurilor și a evenimentelor cu public desfășurate în această perioadă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*