Societate din Mihail Kogălniceanu, amendată de OPC pentru comercializarea de produse la alt preț decât cel expus la raft

Societate din Mihail Kogălniceanu, amendată de Protecția Consumatorilor. FOTO: CJPC Constanța

O societate comercială ce deține un magazin alimentar în localitatea Mihail Kogălniceanu a fost amendată de Protecția Consumatorilor Constanța, cu 20.000 de lei, după ce s-a descoperit că vindea produse alimentare la un preț mai mare decât cel expus la raft.

Potrivit reprezentanților Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, controlul a fost efectuat la firma respectivă în urma depunerii unei plângeri.

„Ca urmare a înregistrării la CJPC Constanța a unei petiții privind diferența între prețul afișat la raft, de 3,50 lei, și prețul încasat, de 5 lei, pentru produsul Griș 500 grame comercializat în magazinul administrat de SC Atractiv Mark SRL din localitatea Mihail Kogălniceanu, s-a desfășurat o acțiune de control pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare”, au precizat sursele citate.

Astfel, a fost controlată unitatea de comercializare reclamată, iar, pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat următoarele sancțiuni:

  1. două amenzi în valoare totală de 10.000 de lei;
  2. un avertisment;
  3. propunerea închiderii temporare a unității pe o durată de cel mult șase luni;
  4. oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 3.500 de lei.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța, în timpul controalelor, s-au referit la:

  • practică comercială incorectă, în raport cu consumatorul, în baza documentelor atașate la petiție;
  • comercializarea unor produse fără a avea afișat prețul per unitatea de măsură;
  • folosirea unor vitrine de depozitare cu depuneri, mucegai, vopsea exfoliată pe porțiuni și cu urme de rugină;
  • comercializarea unor produse din carne cu aspect modificat și miros înțepător;
  • existența pereților și tavanului magazinului cu vopseau exfoliată și neigienizați;
  • comercializarea unor produse alimentare diverse care nu au informații privind data limită de consum, înscrisă pe etichetă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*