Spitalul Constanța a inventat Brățara “de pacient pe moarte”. Bolnavii în stare gravă primesc o banderolă de plastic pe perioada spitalizării

Brățări pentru pacienți. FOTO SCJU Constanța
Brățări pentru pacienți. FOTO SCJU Constanța

Decizie controversată a conducerii Spitalului de Urgență Constanța. Pacienții care sunt în stare gravă primesc la internare o brățară specială.

Măsura vine ca urmare a unei confuzii grave făcute, săptămâna trecută, de cadrele medicale ale unității. La momentul respectiv, familia unui pacient a fost anunțată că acesta a decedat. Oamenii s-au pregătit de înmormântare și, când au ajuns la spital, au aflat că decedatul era alt pacient.

Astăzi, conducerea Spitalului Clinic Judetean De Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta a hotarat introducerea bratarilor de identificare pentru pacienti.

“Toți bolnavii aflați în stare gravă vor purta la mână, pe întreaga perioadă a spitalizării, o brățară care va conține datele de identificare”, anunță reprezentanții instituției.

Decizia a fost criticată de vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz:

“Cea mai neinspirata idee! Cum “sa-i dai speranță” bolnavului, cu o astfel de soluție?! Omul ăla vine la spital sa se facă bine! Iar, TU, îi ” pui eticheta de MORT”! Măi oamenilor voi sunteți normali!!?? Soluția asta nu este una care să te lauzi!!! Îmi si imaginez CIOCLII care umbla pe culoarele SPITALULUI, întrebînd prin saloane: CARE AI BRĂȚARĂ, MĂ?”, a spus Claudiu Palaz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*