Spitalul Constanța a inventat Brățara “de pacient pe moarte”. Bolnavii în stare gravă primesc o banderolă de plastic pe perioada spitalizării

Brățări pentru pacienți. FOTO SCJU Constanța
Brățări pentru pacienți. FOTO SCJU Constanța

Decizie controversată a conducerii Spitalului de Urgență Constanța. Pacienții care sunt în stare gravă primesc la internare o brățară specială.

Măsura vine ca urmare a unei confuzii grave făcute, săptămâna trecută, de cadrele medicale ale unității. La momentul respectiv, familia unui pacient a fost anunțată că acesta a decedat. Oamenii s-au pregătit de înmormântare și, când au ajuns la spital, au aflat că decedatul era alt pacient.

Astăzi, conducerea Spitalului Clinic Judetean De Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta a hotarat introducerea bratarilor de identificare pentru pacienti.

“Toți bolnavii aflați în stare gravă vor purta la mână, pe întreaga perioadă a spitalizării, o brățară care va conține datele de identificare”, anunță reprezentanții instituției.

Decizia a fost criticată de vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz:

“Cea mai neinspirata idee! Cum “sa-i dai speranță” bolnavului, cu o astfel de soluție?! Omul ăla vine la spital sa se facă bine! Iar, TU, îi ” pui eticheta de MORT”! Măi oamenilor voi sunteți normali!!?? Soluția asta nu este una care să te lauzi!!! Îmi si imaginez CIOCLII care umbla pe culoarele SPITALULUI, întrebînd prin saloane: CARE AI BRĂȚARĂ, MĂ?”, a spus Claudiu Palaz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*