SPIT Constanța precizează că taxa de salubrizare este datorată numai de persoanele fizice

Plata impozitelor și a taxelor la SPIT Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT) readuce în atenția contribuabililor faptul că orice modificare privind numărul de persoane care locuiesc într-un imobil, se efectuează în termen de 30 de zile de la data producerii modificării prin completarea/depunerea formularului „Declaraţia de impunere pentru stabilirea taxei de salubrizare” ce poate fi descărcat şi de pe site-ul instituţiei www.spit-ct.ro, secţiunea “Persoane fizice” – „Documente declarare” – „Taxa de salubrizare”.

Declaraţia de impunere completată şi copiile documentelor justificative, pot fi expediate agenţiilor fiscale prin intermediul oficiilor poştale, sau prin e-mail, la adresele ag1@spit-ct.ro, ag2@spit-ct.ro, ag3@spit-ct.ro, ag4@spit-ct.ro, ag5@spit-ct.ro, ag6@spit-ct.ro ori pe site-ul instituṭiei www.spit-ct.ro, accesând secţiunea ,,Servicii online/ Declarații fiscale”, fără sau cu autentificare, caz în care este necesar un nume de utilizator şi parolă în aplicația E-tax.

Această taxă este datorată de toate persoanele fizice, locuitori ai municipiului Constanța iar responsabilitatea încasării și controlului revine SPIT Constanța în conformitate cu prevederilor art. 484 alin (1) și (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Legea nr. 101/2006, republicată și anexa nr. 5 din H.C.L. nr. 416/2017. Cuantumul taxei este de 5 lei/lună/persoană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*