Amplă acțiune a polițiștilor constănțeni împotriva șoferilor vitezomani în mai multe zone din județ

Polițiștii au ieșit cu aparatele radar pe șosele. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța desfășoară, joi, până la ora 20.00, o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Zonele vizate de polițiștii rutieri sunt: DN 39 Lazu – 23 August, DN 3 Murfatlar – Cobadin, DN 2A Ovidiu – Mihail Kogălniceanu, dar în municipiile Constanța, Medgidia, Mangalia și orașele Năvodari și Cernavodă.

„Cu această ocazie, îi sfătuim pe conducătorii auto sa respecte limita legală de viteză pentru tronsonul de drum pe care se află”, au transmis polițiștii constănțeni.

Reamintim faptul că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, astfel:

  • 10-20 km peste limita de viteză admisă: 2-3 puncte amendă (290-435 lei) și 2 puncte de penalizare;
  • 21-30 km peste limita de viteză admisă: 4-5 puncte amendă (580-725 lei) și 3 puncte de penalizare;
  • 31-40 km peste limita de viteză admisă: 6-8 puncte amendă (870-1.160 lei) și 4 puncte de penalizare;
  • 41-50 km peste limita de viteză admisă: 9-20 puncte amendă (1.305-2.900 lei) și 6 puncte de penalizare;

În plus, depășirea cu peste 50 km/h a vitezei legale admise se sancționează cu 9-20 puncte amendă și măsura complementară a suspendării premiului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*