Tu știi să acorzi primul ajutor? Studenții mediciniști sunt pregătiți să te învețe!

Cursuri de prim-ajutor
Cursuri de prim-ajutor

Asociația Studenților Medicilor Voluntari (ASMV) va realiza duminică, 23 aprilie 2017, o simulare de prim ajutor în caz de dezastru, în parteneriat cu Carrefour Constanța, Galeriile Tom și Asociația Națională a Jucătorilor Profesioniști și Sportivi de Paintball din România – “DRACONES”.

ASMV este o structură asociativă, nonprofit, având ca scop educarea, informarea şi dezvoltarea în domeniul medical a comunității, precum şi acordarea de ajutor moral şi material persoanelor suferinde.

În caz de dezastru natural cunoștintele de prim ajutor sunt foarte importante în primele momente până la intervenția autorităților, acest lucru ducând la creșterea șanselor de supraviețuire a victimelor.​ Astfel, membrii echipei de prim ajutor ASMV au hotărât să realizeze această simulare prin care să ajute la creșterea nivelului de educație medicală în ceea ce privește importanța cunoașterii noțiunilor de prim ajutor de către societatea civilă în viața de zi cu zi, dar și în caz de dezastre naturale.

Creșterea timpilor de reacție, precum și câștigarea de experiență în acordarea primului ajutor de către voluntarii echipei ASMV sunt, de asemenea, obiective foarte importante ale proiectului.

Asociația DRACONES, ce are ca obiectiv promovarea unui sport pentru tineri, paintball-ul, va organiza o sesiune de informare asupra acestui nou sport, prezentând echipamentele și regulamentul pentru practicarea acestuia. Dupa terminarea scenariului se vor realiza concursuri de tragere cu arme paintball la tir de către asociația DRACONES, promovând acest sport printre spectatorii prezenți. Câștigătorul va avea parte de un premiu din partea asociației.

Dupa terminarea scenariului, ASMV va organiza și o sesiune de informare și prezentare a echipamentelor de prim ajutor pentru publicul participant. Vor fi invitate persoane din public să descopere materiale de prim ajutor, precum și să încerce anumite manevre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*