VIDEO SC RAJA SA a inaugurat o nouă stație de epurare la Medgidia

Stația de Epurare Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Stația de Epurare Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Orașul Medgidia are de acum o nouă stație de epurare. Investiția de peste 32,2 milioane de lei a fost făcută de SC RAJA SA cu ajutorul Ministerului Fondurilor Europene și Consiliul Județean Constanța.

Lucrarea face parte din Programul “Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța și Ialomița”. De această dată a fost vorba de retehnologizarea și introducerea treptei de epurare avansată la stația de epurare în localitatea Medgidia” judeţul Constanţa.

Contractul nu a fost unul fără probleme. Lucrarea trebuia realizată inițial de o firmă străină, dar pentru că aceasta a dat faliment, SC RAJA SA a reușit să finalizeze investiția cu ajutorul unui constructor din România.

Stația de epurare poate să deservească o populație mai mare decât cea a municipiului Medgidia și este folosită pentru tratarea apelor uzate din regiune pe care apoi le descarcă în Canalul Dunăre-Marea Neagră.

“Este una dintre cele mai moderne stații de epurare. Ați văzut și aici treapta de tratare cu ultraviolete. Practic, apa care se duce în canal e apă de la robinet. Stația Medgidia care are o valoare totală de 32 milioane are o cofinanțare de 9,5 milioane lei din partea RAJA. Nu se putea realiza un asemenea obiectiv fără a exista un operator regional care să aibă puterea financiară pentru a-l cofinanța”, a declarat Felix Stroe, directorul SC RAJA SA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*