Spectacole premiate în festivaluri naționale și internaționale, în week-end, la Teatrul de Stat Constanța

Universuri paralele. FOTO: TSC

În weekend-ul care urmează, la Teatrul de Stat Constanța sunt programate trei dintre cele mai bune spectacole din ultimii ani, a căror valoare a fost recunoscută prin premii, nominalizări și selecții în festivaluri naționale și internaționale.

Astfel, vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a teatrului constănțean puteți vedea spectacolul „Universuri Paralele”, de David Lindsay-Abaire, regia Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan, muzica Aida Šošić și lighting design Alexandru Bibere. În distribuție Mihaela Velicu, Cătălina Mihai/ Ecaterina Lupu, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc, Theodor Șoptelea/ Cătălin Bucur. Pentru rolul Izzy, Cătălina Mihai a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Buzău Iubește Teatrul 2022.

Viața perfectă a unui cuplu este dată peste cap atunci când fiul moare într-un accident. Fiecare dintre cei doi soți încearcă un alt fel de a depăși tragedia, iar cei din jurul lor fac eforturi să-i ajute. Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal.

Spectacolul „8 tați”, care a fost anul acesta selectat în Festivalul Național de Teatru și pentru a cărui regie Irisz Kovacs a fost nominalizată, tot în acest an, la Premiul UNITER pentru debut se joacă sâmbătă, 10 decembrie, ora 19.00.

8 tați. FOTO: TSC

„8 tați”, de Tina Müller, scenografia Theodor Niculae. În distribuție, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire și Florin Aioane. Reprezentația din luna noiembrie a acestui spectacol a fost anulată, din cauza accidentării unui actor, așa că cei care nu l-au putut vedea atunci au ocazia acum.

Adolescența, cu traumele ei, privită ludic, cu simțul umorului. O poveste care vorbește despre singurătatea dureroasă a maturizării, despre ce înseamnă o familie și moștenirea traumei de la părinții noștri.

Duminică, 11 decembrie, tot de la ora 19.00, a fost programat spectacolul care a avut două reprezentații, la sfârșitul lunii trecute, în cadrul celui mai prestigios festival internațional de teatru din România, Festivalul Interferențe de la Cluj Napoca: „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, pentru care regizoarea Diana Mititelu a obținut anul trecut premiul UNITER pentru Debut. Scenografia Răzvan Bordoș, lighting design Cristian Niculescu, în distribuție Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai.

„Jocuri în curtea din spate”. FOTO Teatrul de Stat Constanța

Piesa scriitoarei israeliene are la bază un caz real, un viol asupra unei adolescente de 14 ani. Un spectacol dur, pe o temă incomodă, dar unul pe care ar trebui să-l vadă orice adolescent, orice părinte de adolescent și orice profesor, diriginte, educator.

Poate că, dintre toate spectacolele TSC acesta îndeplinește cel mai deplin rolul teatrului de a pune în discuție, în societate, subiecte importante, cum este cel al violenței în rândul adolescenților și tinerilor.

Menționăm că, încă din martie anul acesta, reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se desfășoară la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, situată la circa 100 de metri de clădirea teatrului din Bulevardul Ferdinand, aflată în renovare din noiembrie anul trecut.

Toate informațiile referitoare la activitatea Teatrului de Stat Constanța sunt disponibile pe website-ul nostru, în limbile română și engleză: www.teatruldestatconstanta.ro. Pentru cei care doresc să-și achiziționeze din timp bilete, precizăm că în weekend-ul următor sunt programate spectacolele: „Îndoiala” în 17 decembrie și „Meciul de comedie. Spectacol interactiv de improvizație”, în 18 decembrie. Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma Mystage.ro, de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97 sau, cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Studio.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*