Alertă de vreme severă la malul mării

Cod galben de vreme rea la Constanța

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis sâmbătă, 08 iulie, două avertizări pentru municipiul Constanța. Potrivit prognozei, se așteaptă vânt puternic și ploi abundente în regiune.

Prima avertizare, cod galben, este valabilă până duminică, 09 iulie, ora 20.00. În intervalul menționat, se vor înregistra intensificări ale vântului în Dobrogea, cu viteze cuprinse în general între 55 și 70 km/h.

A doua avertizare, tot cod galben, este valabilă până duminică, ora 06.00. Se prognozează că va ploua însemnat cantitativ în Dobrogea, iar cantitățile de apă acumulate vor depăși 20 – 25 l/mp, izolat chiar peste 40 l/mp.

sâmbătă, 08 iulie, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, în timp ce temperatura minimă va fi de 18 – 19 grade.

Cu toate acestea, duminică, 09 iulie, vremea se va îmbunătăți și va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu mai mult soare în timpul nopții. Vântul va avea unele intensificări temporare ziua, cu rafale în general de 55 – 65 km/h, urmând să slăbească în intensitate. Temperatura maximă estimată va fi de aproximativ 29 de grade, iar cea minimă va fi de 19 – 20 de grade.

Autoritățile locale sunt pregătite să facă față eventualelor probleme cauzate de vremea nefavorabilă. Astfel, constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari sunt încurajați să semnaleze orice situație de urgență la numerele de telefon de mai jos:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
  •     Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*