Sindicatul Liber al Navigatorilor, în cautarea parteneriatelor cu armatori care vor să angajeze marinari români

Congresul “V” al Federatiei Europene a Lucratorilor din Transporturi
Congresul “V” al Federatiei Europene a Lucratorilor din Transporturi

Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor au participat la Congresul “V” ETF (Federatia Europeana a Lucratorilor din Transporturi – sectiunea Europeana a ITF).

La congres s-au stabilit politicile europene ale transportatorilor pentru urmatorii 5 ani si s-au ales Presedintele, Secretarul General, Comitetul Executiv, s-a stabilit Comitetul de Management ETF si s-a modificat Constitutia. In functia de Presedinte ETF a fost ales Frank Moreels, presedinte Federatia Transportatorilor din Belgia (BTB) , Secretar General ETF – Eduardo Chagas. Romania a participat cu toti reprezentantii transportatorilor –navigatori, lucratori portuari, lucratori aero, cai ferate, caile rutiere si din transportul public.

Au avut loc mai multe discutii intre organizatiile europene cu privire la teme de interes general cum ar fi digitalizarea, combaterea dumpingului social, strangerea legaturilor intre organizatiile europene si cele din zona geografica europeana, actiuni mai decise pentru respectarea drepturilor transportatorilor la nivel european, campanii, o comunicare si o legislatie europeana mai buna pentru lucratorii europeni.

Din Constanta au fost prezenti la congres reprezentanti ai SLN si FNSP. De la ITF au fost prezenti chiar presedintele – Paddy Crumlin si Secretarul General – Stephen Cotton.

Reprezentantii SLN a avut o serie de intalniri si discutii cu diferiti lideri ai unor organizatii europene pentru continuarea politicilor de eliminarea a dumpingului social, pentru incheierea unor parteneriate cu organizatii din tari ai caror armatori vor sa angajeze navigatori romani sau doresc sa mareasca numarul navigatorilor romani de la bordul navelor lor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*