Două nave militare românești intră într-o grupare navală NATO

Două nave românești vor participa la misiuni de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagră sub comanda NATO. FOTO Navy.ro

Forțele Navale Române participă, în perioada 31 octombrie – 14 noiembrie, cu dragorul maritim „Lupu Dinescu” (DM-25) la operația de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagră, desfășurată de gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2 – Standing NATO Maritime Group 2), în conformitate cu angajamentele pe care România și le-a asumat față de Alianța Nord-Atlantică.

După ce va intra în Marea Neagră, fregata ”Regele Ferdinand” se va integra în gruparea navală SNMCMG-2 și va asigura comanda acestei grupări, care este alcătuită din nave militare ale Bulgariei, României și Turciei.

În perioada 3-6 noiembrie, navele vor face o escală în portul Batumi, din Georgia, având planificate activități de instruire comune cu militarii georgieni, după care își vor continua misiunile pe mare.

Dragorul maritim „Lupu Dinescu” (DM-25) are un echipaj alcătuit din 76 de militari și face parte din pachetul de forțe pus la dispoziția Alianței de țara noastră. Operația, desfășurată în Marea Neagră în această perioadă, este cuprinsă în Planul de acțiune al NATO pentru creșterea nivelului de reacție imediată (Readiness Action Plan).

După degradarea situației de securitate din vecinătatea estică a României, începând cu anul 2014, numărul exercițiilor și misiunilor desfășurate de NATO în Marea Neagră a crescut semnificativ, iar Forțele Navale Române și-au adaptat rapid programele de instruire ale militarilor și planurilor de activități, în acord cu Programul de măsuri de asigurare imediată (Immediate Assurance Measures) al Alianței Nord-Atlantice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*