Un proprietar de câine gălăgios a fost sancționat cu 500 de lei

Chiar și un câine mic îți poate aduce o amendă mare. FOTO Matheus Queiroz

Un constănțean, sătul de faptul că nu se putea odihni din cauza cîinelui vecinului, l-a reclamat la Poliția Locală. Proprietarul patrupedului a fost sancționat contravențional de către oamenii legii. 

În ultima vreme, Direcția Generală a Poliției Locale Constanța a primit mai multe sesizări cu privire la faptul că animalele de companie deținute în imobile tulbură liniștea publică a locatarilor și afectează buna vecinătate. La unul din cazuri, polițiștii locali au dispus măsuri de sancționare contravențională cu suma de 500 lei asupra deținătorului unui patruped pentru nerespectarea prevederilor articolului 15, punctul 3 din H.C.L 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipului Constanța.

De asemenea, polițiștii locali continuă campania de atenționare și sancționare a persoanelor care aruncă hârtii, ambalaje, resturi de țigări, coji de semințe în parcuri, alei și peluze, zone verzi sau orice alt loc de folosință publică comună și a celor care își plimbă animalele de companie fără lesă și care nu iau măsuri de curățare a excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public.

În data de 3 aprilie, polițiștioi locali au sancționat contravențional cu suma de 300 lei o persoană care a aruncat resturi de țigari pe domeniul public din parcul Tăbăcărie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*