Sentințe definitive în dosarul „Micul Regat“ – pedepse cu suspendare și daune de 50.000 de euro

S-a dat sentinta in dosarul Micul Regat. FOTO Captura Video

S-a dat sentința finală în dosarul „Grădinița Groazei“ din Constanța: proprietara grădiniței și angajatele sale au fost condamnate la pedepse cu suspendare. În plus, trebuie să plătească câte 10.000 de euro către fiecare copil abuzat – respective către părinți.

Inițial, Judecătoria Constanța a decis condamnarea Cristinei Alina Arma, Irinei Petre si Cristinei Manolache, la câte un an de închisoare cu suspendare fiecare, iar Georgiana Vierescu și Larissa Victoria Hercus au primit o pedeapsă de câte un an și jumătate de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuziva. Directoarea grădiniței, Eliza Pufleanu, a fost achitată. Acestea au fost obligate și să achite în total către cele cinci părți civile din dosar 6.500 de lei reprezentând daune materiale si 7.500 de euro daune morale.

Sentința a fost atacată cu apel atât de către inculpate, cât și de procurori și părțile civile. Instanța superioară a schimbat însă sentințele, precum și cuantumul despăgubirilor.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel a respins apelurile formulate de una dintre părțile civile și a inculpatelor Armă Cristina Alina, Vierescu Georgiana, Hercuş Larissa Victoria, Petre Irina şi Manolache Cristina ca nefondate. Au fosta dmise apelurile declarate de către procuror şi patru dintre părţile civile

Sentința initial a fost desființată, iar noua sentință prevede:

  • inculpata Pufleanu Eliza, directoarea grădiniței „Micul Regat“ a primit 1,5 ani închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracţiunea de „purtare abuzivă” în formă continuată.
  • Inculpatei Manolache Cristina I s-a majorat pedeapsa de la 1 an închisoare la 1,5 ani închisoare su supendare pentru infracţiunea de „purtare abuzivă” în formă continuată

De asemenea s-a majorat cuantumul daunelor morale la câte 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii către părţile civile minore, prin reprezentanţi legali, obligând inculpatele la plata în solidar a acestora,  după cum urmează:

  • obligă în solidar pe inculpatele Hercuş Larissa Victoria, Vierescu Georgiana şi Pufleanu Eliza, precum şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie “Micul Regat” în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă (…) a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
  • obligă în solidar pe inculpatele Hercuş Larissa Victoria, Vierescu Georgiana şi Pufleanu Eliza, precum şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie “Micul Regat” în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă (…) a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
  • obligă în solidar pe inculpatele Petre Irina, Manolache Cristina şi Pufleanu Eliza, precum şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie “Micul Regat” în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă (…) a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
  • obligă în solidar pe inculpatele Petre Irina şi Pufleanu Eliza precum şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie “Micul Regat” în solidar cu inculpatele, la plata către partea civilă (…) , a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
  • obligă în solidar pe inculpatele Manolache Cristina şi Pufleanu Eliza precum şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie “Micul Regat” în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă (…) a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*