Mizeria, o problemă generală în Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia. Polițiștii locali au aplicat zeci de amenzi

Nepăsarea comercianților le aduce sancțiuni din partea Poliției Locale. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului și disciplinei în construcții au acționat în Stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. Agenții de teren au urmărit identificarea problemelor ce țin de colectarea și ridicarea gunoaielor depozitate necorespunzător, igienizarea și zugrăvirea fațadelor și a zidurilor, neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților, a căilor de acces, a trotuarelor și a spațiilor verzi din jurul incintelor.

Activitățile de control s-au derulat în scopul desfășurării campaniei Curățăm Constanța Noastră constând în înștiințări pentru remedierea problemelor identificate și verificarea modului în care s-au remediat situațiile identificate. În urma verificărilor s-au identificat 53 de abateri de la prevederile legale în vigoare cu privire la menținerea curățeniei și care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală.

Pentru problemele constatate  au fost emise 8 somații cu termen de 24 de ore pentru finalizarea operațiunilor de igienizare începute în timpul controlului efectuat de către polițiștii locali. Alte 31 de 31 de persoane au fost invitate pentru data de 17 aprilie la sediul DGPL Constanța în vederea încheierii proceselor verbale de constatare și sancționare a contravenției. Polițiștii locali au încheiat și patru note de constatare pentru reprezentanții unor șantiere unde s-au depistat deficiențe și a fost dispus un termen de 5 zile pentru remedierea acestora.

Din acțiunea polițiștilor locali nu au lipsit nici amenzile. Au fost aplicate 15 amenzi contravenționale – șase sancțiuni pentru fațade deteriorate și nouă sancțiuni pentru neasigurarea stării de curățenie, în valoare totală de 6.100 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*