Scafandrii militari ai Forțelor Navale Române, la exercițiul multinațional „Triton 21”, în Bulgaria

Scafandrii militari, la exercițiul multinațional „Triton 21”, în Bulgaria. FOTO SMFN

Un detașament de la Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat” participă, până pe 24 septembrie, la exercițiul multinațional „Triton 21”, organizat de Forțele Navale Bulgare, în raioane maritime din proximitatea portului Varna.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, „Triton 21” se află la prima ediție și reprezintă o inițiativă a Bulgariei pentru dezvoltarea nivelului de instruire al scafandrilor militari, în domeniul de luptă împotriva minelor marine și a amenințărilor subacvatice.

La exercițiu participă militari din Bulgaria, România și SUA, iar scenariul acestuia cuprinde aplicarea procedurilor standard de căutare, descoperire, transport, distrugere și neutralizare a unor mine marine și dispozitive explozive improvizate, în mediul subacvatic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*