Peste 1.000 de candidați vor participa la concursul de titularizare în județul Constanța

Examen, educatie, elevi

Miercuri, 13 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2022.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, proba va începe la ora 09.00, în trei centre de concurs din municipiul Constanța – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Comercial „Carol I”. La nivelul județului Constanța, pentru susținerea acestei probe, vor participa 1030 de candidați.

Candidații au la dispoziție patru ore pentru redactarea lucrărilor. Există posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale, însă la nivelul județului Constanța nu s-au înregistrat solicitări de acest tip.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul www.subiecte.edu.ro (ora 16.00).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la ISJ Constanța sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv 20 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile pot fi transmise si prin e-mail, după afișarea rezultatelor, până în data de 20 iulie, ora 12.00. Rezultatele finale se afișează, atât la inspectoratul școlar, cât și pe site, în data de 27 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată – titularizare, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota șapte, iar pentru angajarea pe perioadă determinată – suplinire, minimum nota cinci.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 29 iulie – 1 august.

La nivel județean sunt disponibile 228 de posturi didactice/ catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată – 163 în mediul urban și 65 în mediul rural. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/ specializări: învățământ preșcolar – 253 de candidați înscriși, învățământ primar – 128 de candidați înscriși, educație fizică și sport – 111 candidați înscriși, și limbi moderne – 104 candidați înscriși.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2022, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*