Trei persoane reținute în Constanța, în urma unor percheziții într-un dosar penal de trafic de persoane

Mascații au descins la locuințele suspecților. FOTO Catalin Schipor (FOTO Ilustrativ)

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada mai – iunie 2021, trei bărbați, cu vârste cuprinse 38 și 41 de ani, ar fi recrutat trei tinere, de 21, 20 și 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, datorată unei educații precare și stării materiale modeste, și le-ar fi adăpostit în imobile de pe raza municipiilor Brașov și Constanța, în scopul exploatării sexuale.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, s-a constat faptul că inculpații au postat anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți, au închiriat mai multe apartamente, în regim hotelier, stabilind tarifele practicate de către victime. De asemenea, persoanele vătămate erau instruite de către inculpați, cu privire la maniera în care să relaționeze cu clienții.

De asemenea, la sfârșitul lunii mai a acestui an, bărbatul de 41 de ani, ar fi determinat una dintre victime la practicarea prostituției, înlesnind această activitate prin închirierea unei locații în municipiul Constanța, de pe urma căreia ar fi obținut foloase patrimoniale. Totodată, bărbatul ar fi realizat fotografii în ipostaze erotice cu aceasta, materiale destinate postării pe rețelele de socializare.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, sub coordonarea DIICOT, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța. După efectuarea perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, patru telefoane mobile, iar trei persoane au fost conduse la sediu pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul DIICOT a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei trei bărbați, fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*