Săptămâna 3 din SEAS 2023 vine cu două spectacole de la Sibiu și un concert extraordinar

Spectacolul „Mass” de Fran Kranz, programat în 25 iulie, de la ora 21.00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului SEAS 2023 prezintă marți, 25 iulie, o coproducție Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și unteatru – una dintre cele mai importante companii independente din București. Spectacolul „Mass” de Fran Kranz, programat în 25 iulie, de la ora 21.00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, este regizat de Andrei & Andreea Grosu și are o distribuție excepțională: Ofelia Popii, Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki, Marius Turdeanu. Nerecomandat copiilor sub 14 ani.

Două perechi de părinți se întâlnesc pentru a-și oferi șansa de a depăși tragedia care i-a blocat în timp. Un cumplit masacru a fost provocat într-un liceu de un elev, copilul unuia dintre cupluri. Atacatorul și-a luat viața, iar copilul celuilalt cuplu a fost ucis. Părinții se așază față în față, pentru a ierta sau a obține iertarea. Se caută vinovați, se caută povești justificatoare pentru destinul lor, se caută răspunsuri. O elegie pentru cei mai singuri oameni de pe pământ.

Miercuri, 25 iulie, de la ora 21.00, tot la Sala Studio a TSC, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu prezintă spectacolul „Mamă” de Marta Barceló, în regia Marianei Cămărășan. În distribuție, Diana Văcaru-Lazăr – mama și Cendana Trifan în rolul fiicei, care i-a adus Premiul UNITER 2023 pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

Piesa spune povestea a două femei cărora li se oferă șansa de a-și împărtăși singurătățile și de a descoperi un motiv real pentru a iubi viața.

Regizoarea Mariana Cămărășan invită publicul să se bucure de poveste: „N-am creat acest spectacol, îl însoțesc doar, mă minunez și mă bucur. Așa că am să îndrăznesc să afirm că e bun, că e un spectacol excepțional și pentru că are o poveste unică: s-a născut la prima lectură. Nu la a doua, nu după repetiții, ci la prima întâlnire, în fața mea, cu nerostirea niciunui cuvânt-indicație. Un spectacol ale cărui imagini le veți regăsi în interiorul dvs. De văzut cu ochii închiși și cu inima deschisă.”

Joi, 26 iulie, de la ora 21.00, SEAS se mută în Parcul Arheologic, în imediata apropiere a Primăriei, unde Marius Mihalache Band prezintă un concert extraordinar dedicat vieții marii artiste Maria Tănase: „Lume, lume”. Alături de Marius Mihalache, cunoscut ca cel mai bun instrumentist de țambal, trupa este compusă din Lorin Mihalache, fiul lui Marius, la tobe, Ciprian Parghel – bas și Arabela Nicolau – voce. Pe scena din Constanța va urca și cântăreața Nico, invitat special al acestui concert.

„Lume, Lume” este un proiect cultural, ethno-jazz, născut din dragostea pentru tot ceea ce ne reunește, ne însuflețește și ne aduce împreună.

Marius Mihalache consideră că muzica Mariei Tănase reprezintă cel mai bine identitatea poporului român: „Mi-am imaginat-o pe Maria Tănase trăind în timpurile de acum. Cum ar fi fost să cântăm împreună. Eu să creionez muzica acestor vremuri și ea să păstreze timbrul acelor vremuri, pentru că ea nu se dădea bătută niciodată, nu îi plăcea să renunțe și mereu căuta un mod de a reveni și de a cânta. Cred că, de acolo, de undeva de sus, m-a ajutat și împreună am reușit să o facem nemuritoare pe Maria lui Tănase.”

În cadrul campaniei promoționale Early Bird, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic au prețul redus de 30 lei. După epuizarea primelor bilete, tariful este de 50 lei sau 60 lei, în funcție de spectacol.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, pe platforma MyStage.

În zilele în care sunt programate spectacole, biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrul de Vară Soveja, casa de bilete de la Parcul arheologic sau casa de bilete de la Sala Studio, cu două ore înainte de spectacole.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*