FOTO VIDEO Seri incendiare în cadrul Zilelor Orașului Cernavodă

Zilele orașului Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Orașul Cernavodă se află în plină sărbătoare! După doi ani în care pandemia a oprit orice manifestare publică, în acest an, timp de șapte zile, Primăria Orașului Cernavoda organizează Zilele Orașului (15-21 august). Seară de seară, în piațeta din fața Primăriei, mii de cernavodeni, dar și locuitori ai localităților învecinate, s-au putut bucura de programul artistic pregătit special pentru ei și din care n-au lipsit nume importante ale muzicii românești, indiferent de genul de care vorbim.

„Am trecut de jumătatea manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Cernavodă și până acum este extraordinar și ne așteptăm să fie și în următoarele zile. Cernavodenii sunt mulțumiți de programele pregătite în acest an de către Primăria Orașului Cernavoda, avem o paletă largă de artiști care au încântat publicul și îl vor încânta în următoarele zile, până duminică seara”, a declarat pentru CTnews, Sorina Popa, director în cadrul Direcției de Cultură, Muzeu, Bibliotecă în cadrul Primăriei Orașului Cernavodă.

Astfel, în primele zile ale manifestărilor, au încântat publicul artiști binecunoscuți, precum Gelu Voicu și Nicolae Botgros (în prima seară), Matilda Pascal Cojocărița, Lupii lui Calancea, Surorile Oșoianu și Damian Drăghici & Brothers (în a doua seară), Taraful Cleante & Diana Matei și legendara trupă Phoenix (în a treia seară), Ansamblul folcloric YAFEM din Yalova (Turcia), Marko Glass & Bacovia, Mira și Delia (în a patra seară).

O frumoasă surpriză a fost reprezentată de prezența Ansamblului folcloric YAFEM din Yalova (Turcia), care revine la Cernavodă după zece ani, cu un program de dansuri tradiționale. Ansamblul YAFEM s-a înființat în urmă cu 25 de ani și participă la toate festivalurile și sărbătorile din Europa, unde există comunități turce, musulmane.

„Prin programul pe care l-am pregătit, ansamblul nostru dorește să aducă o parte a culturii turce, aici, în România. În zona aceasta, a Balcanilor, există o mare comunitate turcă, de aceea venim cu mare drag în această zonă, unde suntem primiți cu multă dragoste. Le mulțumim organizatorilor, domnului primar Liviu-Cristian Negoiță, pentru invitație și pentru modul în care am fost primiți aici”, a declarat, pentru CTnews, Özer Koyuncu, conducătorul delegației turce.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Orașului, s-a desfășurat și cea de-a 14-a ediție a Festivalului național de muzică ușoară românească „Axiopolis”.

„Ne bucurăm că am reușit, pe lângă programele artiștilor profesioniști, care i-au încântat pe toți cernavodenii, am reușit să realizăm o ediție extraordinară a Festivalului național de muzică ușoară „Axiopolis”. A fost o ediție deosebită, s-au prezentat 61 de copii talentați din toată țara, mai talentați decât în celelalte ediții, a fost o ediție de top, iar acest lucru a fost remarcat și de profesioniștii din comisia de jurizare, inclusiv Paula Seling și Monica Anghel au fost surprinse de talentul copiilor și de gradul înalt de performanță la care a ajuns evenimentul organizat de noi. Ne mândrim cu acest lucru, inclusiv copiii noștri au reușit să-și ridice nivelul și să câștige un premiu. Trofeul a fost câștigat de o fată din Afumați, extraordinar de talentată”, a mai spus Sorina Popa.

Tot în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Cernavoda, administrația publică locală continuă tradiția sărbătoririi seniorilor din localitate, și în acest an fiind invitați să participe toți cetățenii cu domiciliul în Cernavodă care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie.

„Vom continua tradiția sărbătoririi și premierii seniorilor orașului Cernavoda, cei care împlinesc în acest an cinci decenii de căsătorie, iar în data de 20 august îi vom cinsti pe acești cetățeni, le vom arăta respectul nostru față de ei și le vom organiza ca și în anii precedenți o ceremonie deosebită, în cadrul căreia Primăria Orașului Cernavoda a pregătit mai multe surprize”, a mai spus Sorina Popa.

În weekend, pe scena din piațeta din fața Primăriei vor performa, printre alții,  Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, Orchestra Națională Valahia (vineri), Zuralia Orchestra, Antonia și Irina Rimes (sâmbătă). Pentru ultima seară a Zilelor Orașului Cernavodă, organizatorii au pregătit alte câteva surprize, care vor culmina cu un show de lasere și un foc de artificii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*