Un „aventurier” în vârstă de cinci ani, găsit de poliţişti călătorind singur într-un tren spre Constanța. Copilul fugise de acasă, din Fetești, cu scopul de a ajunge la plajă

Tren de călători. FOTO CFR SA

Polițiști ai Secției Regionale Transporturi Constanța – Biroul Siguranță Publică și Protecția Călătorilor au fost implicați duminică, 6 august, într-un caz sensibil, găsind un minor în vârstă de cinci ani, din municipiul Fetești, județul Ialomița, care călătorea singur în trenul IR 1928 București – Constanța.

Copilul se afla în tren fără supravegherea vreunui adult, iar explicația lui a fost uluitoare: plecase voluntar de la domiciliu cu intenția de a ajunge în județul Constanța, la plajă. Din fericire, micuțul nu prezenta semne vizibile de violență și a asigurat polițiștii că nu a fost victima niciunei infracțiuni.

În astfel de situații delicate, procedura implică sesizarea specialiștilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pentru a asigura buna sa stare și protecția necesară. Astfel, minorul a fost preluat de către acești specialiști și internat în Centrul de primire minori în regim de urgență Aluniș Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*