Sancțiuni în valoare de aproape 120.000 de lei, aplicate de autoritățile constănțene pentru nerespectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă

Forțele de ordine au continuat acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19 în zonele aglomerate. FOTO IPJ Constanța
Forțele de ordine au continuat acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19 în zonele aglomerate. FOTO IPJ Constanța

Forțele de ordine din Constanța au continuat acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19 în zonele aglomerate, în ultimele 24 de ore fiind aplicate sancțiuni contravenționale în sumă totală de aproape 120.000 de lei pentru nerespectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța, respectiv stațiunile din nordul și sudul litoralului.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 215 societăți comerciale și au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 116.000 de lei, dintre care 15 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 37 pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 25 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la cinci unități de turism, cluburi si discoteci.

În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 22 de deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 22 de sancțiuni, respectiv 13 avertismente şi 9 amenzi, în valoare totală de 7.000 de lei.

„Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*