FOTO Marinari egipteni, cercetați penal pentru contrabandă cu țigarete prin Portul Midia

Marinari egipteni, cercetați penal pentru contrabandă cu țigarete

O echipă comună formată din polițiști de frontieră, vameși și lucrători ai Căpităniei Portului Constanța a descoperit, pe o navă sub pavilion Insulele Comore, acostată în portul Midia, aproape 800 de pachete de țigări pe care trei marinari egipteni încercau să le introducă ilegal în România.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanța și lucrători ai Căpităniei Portului Constanța, acționând în baza unor informații, s-au deplasat duminică, 11 aprilie, în portul Midia, pentru a efectua un control la o navă, sub pavilion Insulele Comore. În acest timp, doi marinari egipteni au fost observați aruncând peste bordul navei, pe cheu, doi saci care conțineau țigări.

O echipă a continuat controlul asupra navei, unde s-au descoperit, în cabinele a trei marinari egipteni, ascunse și nedeclarate 340 de pachete cu țigarete. La cercetări, s-a stabilit faptul că țigaretele în cauză, atât cele aruncate peste bord (450 pachete) cât și cele găsite ascunse, au fost achiziționate din Israel, de către cei trei marinari egipteni aflați pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de țigarete – 790 de pachete, în valoare de aproximativ 15.800 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*