Salarii mai mari pentru străinii care vor să stea în România. Minimul brut garantat este de 2080 lei

Bani, lei. FOTO metropolitanul.ro
Mai mulți bani! metropolitanul.ro

Salariul minim brut pe ţară, una dintre condiţiile care trebuie îndeplinită de străinii care solicită viză de lungă ședere pentru detașare pe teritoriul României sau prelungirea dreptului de şedere temporară în anumite scopuri din domeniul migrației, a fost majorat de la 1900 la 2080 de lei, ca urmare a unor modificări legislative. Totodată, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se majorează de la 2080 la 2350 de lei lunar, pentru un program normal de lucru.

Astfel, în contextul noilor modificări prevăzute de HG nr.937/2018 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, informăm că, începând cu data de 01 ianuarie 2019, câștigul salariul de bază minim brut pe ţară garantat este de 2080 de lei. Totodată, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se majorează de la 2080 la 2350 de lei lunar, pentru un program normal de lucru.

În conformitate cu prevederile art. 56 alin. (1) din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, ,,străinilor intraţi în România în scopul încadrării în muncă li se prelungeşte dreptul de şedere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că salariul este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.”

Dovada mijloacelor de întreținere la nivelul salariului minim brut pe țară este o condiție necesară la solicitarea de viză de lungă ședere pentru detașare în scopul desfășurării de activități lucrative pe teritoriul României, la prelungirea dreptului de ședere temporară pentru studii și pentru reîntregirea familiei, la acordarea dreptului de ședere permanentă, precum și în alte scopuri prevăzute de legislația în domeniul migrației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*