Salariata Prefecturii Constanța confirmată pozitiv cu COVID-19 a contractat virusul de la soț

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a stabilit, în urma anchetei epidemiologice demarate în cazul salariatei Prefecturii Constanța confirmată pozitiv cu COVID-19, că aceasta a luat virusul de la soț, confirmat și el pozitiv cu o zi înainte.

„Din primele date ale anchetei a reieșit că salariata a intrat în contact cu soțul, confirmat pozitiv COVID duminică, 5 iulie, fiind simptomatic. Atât ea, fără simptome, cât și soțul, sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța”, au transmis reprezentanții DSP Constanța.

Aceștia spun că în cadrul anchetei au fost identificați toți contacții apropiați, s-au recoltat exsudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 și li s-a recomandat izolarea la domiciliu pe durata incubației maxime, de 14 zile.

„Urmează ca în ziua a șaptea să aibă loc o retestare. Precizăm că specialiștii epidemiologi au oferit toate recomandările privind profilaxia transmiterii în cadrul familiei”, au mai precizat sursele citate.

De asemenea, a fost efectuată dezinfecția suprafețelor de lucru, a aerului, în spațiile frecventate de persoana identificată ca fiind pozitivă COVID. Izolații la domiciliu vor contacta medicii de familie, pentru monitorizare și concediu medical.

În urma confirmării primului caz de coronavirus în Prefectura Constanța, George Niculescu și echipa sa vor intra în autoizolare până la efectuarea testului și aflarea rezultatului.

„Am discutat cu colega noastră, care acum se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Este asimptomatică, starea ei este foarte bună. În perioada următoare, la nivelul Prefecturii, vor fi luate toate măsurile necesare prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, sub îndrumările venite din partea reprezentanților DSP Constanța”, a declarat prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*