Salariata Prefecturii Constanța confirmată pozitiv cu COVID-19 a contractat virusul de la soț

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a stabilit, în urma anchetei epidemiologice demarate în cazul salariatei Prefecturii Constanța confirmată pozitiv cu COVID-19, că aceasta a luat virusul de la soț, confirmat și el pozitiv cu o zi înainte.

„Din primele date ale anchetei a reieșit că salariata a intrat în contact cu soțul, confirmat pozitiv COVID duminică, 5 iulie, fiind simptomatic. Atât ea, fără simptome, cât și soțul, sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța”, au transmis reprezentanții DSP Constanța.

Aceștia spun că în cadrul anchetei au fost identificați toți contacții apropiați, s-au recoltat exsudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 și li s-a recomandat izolarea la domiciliu pe durata incubației maxime, de 14 zile.

„Urmează ca în ziua a șaptea să aibă loc o retestare. Precizăm că specialiștii epidemiologi au oferit toate recomandările privind profilaxia transmiterii în cadrul familiei”, au mai precizat sursele citate.

De asemenea, a fost efectuată dezinfecția suprafețelor de lucru, a aerului, în spațiile frecventate de persoana identificată ca fiind pozitivă COVID. Izolații la domiciliu vor contacta medicii de familie, pentru monitorizare și concediu medical.

În urma confirmării primului caz de coronavirus în Prefectura Constanța, George Niculescu și echipa sa vor intra în autoizolare până la efectuarea testului și aflarea rezultatului.

„Am discutat cu colega noastră, care acum se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Este asimptomatică, starea ei este foarte bună. În perioada următoare, la nivelul Prefecturii, vor fi luate toate măsurile necesare prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, sub îndrumările venite din partea reprezentanților DSP Constanța”, a declarat prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*