S-au împlinit 10 ani de la tragedia aviatică de la Tuzla!

Zece ani de la tragedia aviatică de la Tuzla. FOTO SMFN
Zece ani de la tragedia aviatică de la Tuzla. FOTO SMFN

Duminică, 5 iulie, s-au împlinit 10 ani de la producerea accidentului aviatic de pe Aerodromul Tuzla, în urma căruia opt militari din Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale și patru militari din Forțele Aeriene și-au pierdut viața în timpul unei activități de instrucție prin parașutare.

„Căpitanul (post-mortem) Liviu Antim, aspirantul (post-mortem) Florin Cișmașu, aspirantul (post-mortem) Cătălin Rădoi, aspirantul (post-mortem) Băduț Papuc, aspirantul (post-mortem) Cosmin Furtună, aspirantul (post-mortem) Cătălin Chioveanu, aspirantul (post-mortem) Vlăduț Sărman și aspirantul (post-mortem) Cozmin Florescu sunt cei opt scafandri militari care au devenit, la data de 5 iulie 2010, ancore în timp pentru generațiile următoare de scafandri de luptă, prin sacrificiul lor suprem pe altarul dedicat Patriei noastre”, au transmis reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale.

Pentru a-i comemora pe cei 12 eroi, a fost organizată, duminică, 5 iulie, o slujbă religioasă de pomenire la ansamblul comemorativ ridicat la Tuzla, în proximitatea aerodromului, la care au participat colegii și familiile acestora și s-au depus coroane de flori în memoria celor care şi-au pierdut viața servind patria.

Zece ani de la tragedia aviatică de la Tuzla. FOTO SMFN
Zece ani de la tragedia aviatică de la Tuzla. FOTO SMFN

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*