FOTO VIDEO Autocar cu 60 persoane, răsturnat lângă localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu. S-a activat Planul Roșu de Intervenție

Autocar răsturnat la ieșire din Mihail Kogăniceanu. FOTO SAJ Constanța
Autocar răsturnat la ieșire din Mihail Kogăniceanu. FOTO SAJ Constanța

Un teribil accident rutier a avut loc la puțin timp după ora 2.00 a zilei de vineri, 29 iunie. La locul accidentului s-au deplasat forțe importate de prim-ajutor ale ISU Dobrogea, SAJ Constanța și IPJ Constanța.

Potrivit primelor informații, un autocar în care se aflau 60 persoane plecate din Bulgaria s-a răsturnat la intrare în localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu. Autoritățile constănțene au declanșat Planul Roșu de Intervenție. La locul accidentului au fost trimise 9 ambulanțe de tip B2 (cu asistent), 2 ambulanțe tip C2 (cu medic), o ambulanță C 1 cu medic și o mașină pentru victime multiple.

Echipele de intervenție au fost solicitate de un cadru medical aflat pe o Ambulanță care trecea din întâmplare pe acolo, pe drum spre un pacient cu durere toracică. Medicul a sunat în Dispeceratul Serviciului de Ambulanță Constanța și a anunțat că a găsit un autocar răsturnat între Hanul Kartali și Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Mașina de transport era plină cu turiști ucrainieni: 49 copii și 11 adulți. Ei plecaseră din Bulgaria către Ucraina. Autocarul era înmatriculat în Bulgaria cu numărul PP 6514 BK și este inscripționat cu numele firmei RIKI-A.

UPDATE – Ora 2.35: Primele victime care au ajuns la Spitalul de Urgență Constanța sunt doi copii (de 6 și 10 ani) și un adult. Cadrele medicale spun că aceștia erau conștienți.

UPDATE – Ora 3.15: Potrivit bilanțului provizoriu este vorba de următoarele victime:

  • o fetita de 10 cu traumatism cranio-cerebral
  • o fetita 14 ani cu traumatism lombar
  • o fetita 13 ani traumatism lombar, toracic.

Adultul care a plecat spre spital este mama primilor 2 copii care îi însoțește. Aceasta nu prezintă traumă.

UPDATE – Ora 3.20 Este vorba de un grup de adolescenți, colegi la aceiași școală, care se întorceau acasă, în Kiev, după o vacanță de 12 zile în Bulgaria.

La locul accidentului a ajuns și prefectul de Constanța, Ioan Albu, precum și prim-adjunctul ISU Dobrogea. Un alt autocar a venit după aproximativ o oră și i-a transportat pe elevi la Casa de Cultură din comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu. Primarul Ancuța Belu s-a ocupat de asigurarea celor necesare elevilor până când aceștia au plecat mai departe, către Kiev.

UPDATE – Ora 3.40

„La ora 2.06 dispeceratul integrat ISU – SAJ a fost anunțat prin 112, de un accident rutier – un autocar cu 60 de persoane care s-a răsturnat în afara părții carosabile, produs pe DN2A, în apropiere de intersecția cu DJ228, între localitățile Ovidiu li Mihail Kogălniceanu. La ora 2:15 a fost activat Planul Rosu de Intervenție
La fața locului au fost dislocate de urgență 3 ambulanțe SMURD – 2 de tip B și 1 de tip C, 10 ambulanțe SAJ – 9 tip B și 1 tip C, o autospeciala de descarcerare, 1 microbuz pentru transport persoane, 2 Autospeciale Transport Personal și Victime Multiple – ATPVM, Autospeciala de Intervenție la Accidente Colective și Calamități – AIACC. La fața locului au fost găsite 60 de persoane – 49 copii și 11 adulți. Dintre acestea au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – Unitatea Primire Urgențe,  cu 2 ambulanțe SAJ, 3 copii și 1 adult. Persoanele rămase la fata locului vor fi transportate la Casa de Cultură (Caminul Cultural) din Mihail Kogălniceanu“,  a declarat plt. maj. Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea Constanța

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*