Rezultate alarmante ale verificărilor tehnice în trafic din Constanța: peste 70 la sută din vehicule prezentau deficiențe

Peste 70 la sută dintre vehiculele controlate de RAR, anul acesta în județul Constanța au prezentat deficiențe tehnice. FOTO cu rol iulstrativ

Registrul Auto Român (RAR) a desfășurat, în primele șase luni ale anului, ample acțiuni de control tehnic în trafic la nivel național, punând sub lupă un total de 44.472 de vehicule. Astfel, s-a constatat că 44,16 la sută dintre acestea prezentau deficiențe tehnice majore sau periculoase, care au dus la declararea lor ca neconforme. Județul Constanța a fost un punct focal al acestor verificări, în care au fost examinate 935 de vehicule.

Analiza detaliată a rezultatelor dezvăluie că 71,66 la sută dintre vehiculele verificate în Constanța prezentau diverse neconformități tehnice sau probleme legate de acte, semnalând astfel importanța unui control riguros în această zonă. De asemenea, 120 de vehicule (12,48 la sută) au fost considerate a prezenta un pericol iminent de accident, subliniind necesitatea măsurilor de intervenție și prevenție.

Cele mai frecvente tipuri de neconformități au fost legate de instalația electrică de iluminare-semnalizare, reprezentând 27,54 la sută, urmate de emisiile poluante (22,1 la sută), punți, jante, anvelope și suspensie (13,04 la sută), vizibilitate (12,81 la sută), precum și șasiu și elemente atașate șasiului (11,08 la sută). Neconformitățile la sistemul de frânare au afectat 5,57 la sută dintre vehiculele controlate, iar problemele legate de sistemul de direcție au fost identificate în 1,9 la sută din cazuri.

Un aspect deosebit de important a fost preocuparea pentru mediu, cu deficiențe din sfera poluării identificate la 4,11 la sută dintre vehiculele verificate în Constanța. Totodată, 2,03 la sută dintre vehicule aveau probleme legate de identificare, iar 1,93 la sută aveau deficiențe legate de inspecția tehnică periodică (ITP) – fie falsificată, expirată sau anulată.

În vederea asigurării siguranței în trafic și a respectării standardelor tehnice, controalele mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră au avut un impact semnificativ. În județul Constanța, au fost aplicate 144 de amenzi contravenționale și au fost retrase 126 de certificate de înmatriculare în urma acestor acțiuni combinate.

În cazul în care un certificat de înmatriculare a fost reținut, procedura de redobândire implică efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din întreaga țară. Este important de menționat că rezultatele acestor controale nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție vizează în principal vehiculele susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*